Może zastąpić obiad. Ekspresowa sałatka z szynką i ciecierzycą
Kiedy nie macie ochoty na długie godziny spędzone w kuchni, a doskwiera wam głód, przygotujcie na obiad lub kolację sycącą sałatkę z ciecierzycą i szynką. W wersji fit zamiast majonezu możecie użyć jogurtu naturalnego lub oliwy z oliwek. Będzie równie smacznie. Przepis z bloga "Di bloguje".
Diana Rusiłowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 200 g ciecierzycy (ugotowanej, z puszki lub słoika)
- 100g szynki pieczonej
- 2 jajka
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 pęczka pietruszki
- sól, pieprz
- majonez
Przepis
- Ciecierzycę odcedzić z zalewy, a jajka ugotować na twardo.
- Następnie szynkę z papryką należy pokroić w kostkę, jajka w ósemki, a natkę pietruszki posiekać.
- Na talerzach umieścić wszystkie składniki, doprawić solą oraz pieprzem i dodać odrobinę majonezu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl