Mini naleśniki. Znikną z talerza z prędkością światła
Znudziły ci się tradycyjne naleśniki? Zrób je w wersji mini. Pięknie wyglądają na talerzu, a ich przygotowanie jest banalnie proste. Mini naleśniki doskonale smakują ze świeżymi owocami i cukrem pudrem. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- W misce wymieszaj jajko z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem.
- Patelnię rozgrzej i nasmaruj olejem. Ciasto przelej do rękawa cukierniczego i porcjami wlewaj na patelnię.
- Smaż po 1-2 min z każdej strony.
- Mini naleśniczki podawaj posypane cukrem pudrem (lub nie) i owocami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl