Mini naleśniki. Znikną z talerza z prędkością światła
Znudziły ci się tradycyjne naleśniki? Zrób je w wersji mini. Pięknie wyglądają na talerzu, a ich przygotowanie jest banalnie proste. Mini naleśniki doskonale smakują ze świeżymi owocami i cukrem pudrem. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- W misce wymieszaj jajko z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem.
- Patelnię rozgrzej i nasmaruj olejem. Ciasto przelej do rękawa cukierniczego i porcjami wlewaj na patelnię.
- Smaż po 1-2 min z każdej strony.
- Mini naleśniczki podawaj posypane cukrem pudrem (lub nie) i owocami.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze