Mielone na ostro. Najlepsze kotlety pod słońcem
Kotlety mielone w zupełnie nowej wersji. Zaskoczą wszystkich domowników. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 9 szt. papryczek jalapeno
- 1 jajko
- 3 łyżki śmietany 12 proc.
- 3 łyżki bułki tartej
- 150 g serka śmietankowego
- 1 ogórek kiszony
- 1 pomidor
- 9 plastrów boczku parzonego
- sól
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy, sól, majeranek, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy.
- Serek przekładamy do naczynia, dodajemy pokrojonego drobną kostkę ogórka kiszonego oraz pokrojonego pomidora.
- Papryczki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona. Każdą papryczkę faszerujemy farszem z serka i warzyw.
- Z mięsa robimy placki, na którym układamy po jednej papryczce i zwijamy w kotlety, tak żeby papryczka została przykryta mięsem.
- Następnie mięso owijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze