Makaron z cukinii z tapenadą i orzechami
- Jak wiecie nie lubię klasycznego makaronu. Ale to nie oznacza, że makaronu w domu nie robię - moje córeczki bardzo go lubią więc czasem szykuje im smakołyki makaronowe z ich ulubionymi sosami. Ale dzisiaj zrobię makaron dla siebie - z cukinii - pisze Daria Ładocha.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cukinię pokrój za pomocą obieraczki w cienkie paski przypominające makaron. Dodaj sok z cytryny. Zmiksuj w mikserze oliwki, kapary, czosnek, orzechy ziemne podprażone na suchej patelni, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek.
- Następnie wymieszaj pastę z makaronem z cukinii. Podawaj z towarzystwie oliwek, posyp sezamem i dodaj kiełki słonecznika.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl