Makaron po marynarsku. Przepis na szybki obiad
Makaron po marynarsku to przepis który powinien znać każdy miłośnik owoców morza. Jest to bardzo szybki i prosty sposób na obiad. Do jego przygotowania potrzebujemy jedynie słodkiej śmietanki cebuli, natki pietruszki i mieszanki ulubionych owoców morza.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 250 g mieszanych owoców morza
- 1 szklanka słodkiej śmietanki
- 200 g pomidorków koktajlowych
- sok z 0,5 cytryny
- sól
- pieprz
- 1 łyżka siekanej natki pietruszki
- 200 g makaronu spaghetti
- 4 łyżki masła
- 1 łyżka siekanej cebuli
Przepis
- W rondelku rozgrzać 2 łyżki masła, przesmażyć na nim cebulę, dodać do tego owoce morza i pomidorki koktajlowe.
- Chwilę smażyć i zalać śmietaną, doprawić sos solą i pieprzem, wlać sok z cytryny.
- Na koniec dodać do sosu pozostałe masło i natkę pietruszki. W tym samym czasie ugotować makaron.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl