Letnia zupa minestrone z pęczakiem
Minestrone to włoska zupa pełna sezonowych warzyw. Jest lekka, aromatyczna i bardzo zdrowa. Chcesz się poczuć jak na wakacjach w słonecznej Italii? Koniecznie wypróbuj nasz przepis.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Rodzaj diety: |
- Cebulę posiekać, marchew obrać i opłukać. Pozostałe warzywa umyć. Szpinak osuszy i pokroić. Marchew. zetrzeć.
- Fasolkę pokroić na małe kawałki, a cukinię w kostkę. Cebulę posiekać i podsmażyć 2 minuty na oliwie w rondlu.
- Dodać cukinię i dusić 3 minuty. Zalać litrem wody, dodać pozostałe warzywa oraz pęczak i gotować 20 minuty na słabym ogniu, po czym doprawić solą oraz pieprzem.
Przepis pochodzi z książki "Wege po polsku"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze