Trwa ładowanie...
d4ce3ys
oprac. Katarzyna Gileta

Letnia zupa minestrone z pęczakiem

Przepis

Minestrone to włoska zupa pełna sezonowych warzyw. Jest lekka, aromatyczna i bardzo zdrowa. Chcesz się poczuć jak na wakacjach w słonecznej Italii? Koniecznie wypróbuj nasz przepis.

d4ce3ys
2.6
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 200 g obgotowanego wstępnie pęczaku,
  • po 250 g zielonego groszku, fasolki szparagowej, cukinii i marchwi,
  • 200 g szpinaku,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki oliwy, sól, pieprz
Przepis
  • Cebulę posiekać, marchew obrać i opłukać. Pozostałe warzywa umyć. Szpinak osuszy i pokroić. Marchew. zetrzeć.
  • Fasolkę pokroić na małe kawałki, a cukinię w kostkę. Cebulę posiekać i podsmażyć 2 minuty na oliwie w rondlu.
  • Dodać cukinię i dusić 3 minuty. Zalać litrem wody, dodać pozostałe warzywa oraz pęczak i gotować 20 minuty na słabym ogniu, po czym doprawić solą oraz pieprzem.

Przepis pochodzi z książki "Wege po polsku"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Letnia zupa minestrone z pęczakiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d4ce3ys

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4ce3ys
d4ce3ys
d4ce3ys
d4ce3ys
Więcej tematów
d4ce3ys