Łatwe ciasto truskawkowe z galaretką
Sezon na truskawki w pełni. Właśnie teraz owoce są najsmaczniejsze. Możemy je wykorzystać na wiele sposobów. Tym razem proponujemy przepyszne ciacho, które przygotujecie ze składników, które macie pod ręką. W sam raz dla niezapowiedzianych gości.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Tłuszcz ukręcić z cukrem i jajkami. Następnie dodać mąki i dobrze wymieszać.
- Podpiec w piekarniku ok. 25 min w temp.220-250 st. Na wierzch po ostygnięciu nałożyć truskawki.
- Polać tężejąca galaretką przyrządzoną wcześniej wg opisu na opakowaniu.
- Włożyć do lodówki i pozostawić do stężenia.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl