Trwa ładowanie...
d1fkiy7

Kurczakówka z fetą. Lekkostrawna i sycąca

Przepis

Bardzo szybka i smaczna sałatka, do której możesz wykorzystać upieczoną pierś kurczaka. świetnie sprawdzi się na domowej imprezie lub jako obiad do pracy.

d1fkiy7
2.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 100 g pieczonej piersi z kurczaka lub indyka
  • 100 g szpinaku baby lub mieszanki sałat
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 50 g fety
  • 4 łyżki ziaren granatu
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sok z połowy cytryny
  • po 1 łyżeczce posiekanej kolendry, cząbru i majeranku
Przepis
  • Mięso pokroić w kostkę, dodać kilka kropli soku z cytryny, łyżkę oliwy, sól i pieprz. Wymieszać, usmażyć na maśle klarowanym.
  • Ogórek poszatkować w paseczki, do tego dodać szpinak. Zmieszać oliwę z sokiem z cytryny i z zieleniną, ułożyć na talerzach.
  • Fetę pokroić w kosteczkę, wymieszać z ziołami, dodać kurczaka, granat. Połączyć z zieleniną.

Przepis pochodzi z książki "505 sałatek, surówek i sałat z różnych krajów"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Kurczakówka z fetą. Lekkostrawna i sycąca
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
Share
d1fkiy7
d1fkiy7
d1fkiy7
d1fkiy7
d1fkiy7
Więcej tematów
d1fkiy7