Kurczakówka z fetą. Lekkostrawna i sycąca
Bardzo szybka i smaczna sałatka, do której możesz wykorzystać upieczoną pierś kurczaka. świetnie sprawdzi się na domowej imprezie lub jako obiad do pracy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Mięso pokroić w kostkę, dodać kilka kropli soku z cytryny, łyżkę oliwy, sól i pieprz. Wymieszać, usmażyć na maśle klarowanym.
- Ogórek poszatkować w paseczki, do tego dodać szpinak. Zmieszać oliwę z sokiem z cytryny i z zieleniną, ułożyć na talerzach.
- Fetę pokroić w kosteczkę, wymieszać z ziołami, dodać kurczaka, granat. Połączyć z zieleniną.
Przepis pochodzi z książki "505 sałatek, surówek i sałat z różnych krajów"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze