Kurczak w sosie korma z warzywami. Szybki i pyszny pomysł na obiad
Kurczak w sosie korma z warzywami to ekspresowe danie idealne na chłodniejsze dni. Jest niezwykle aromatyczne i doskonale rozgrzewa. Spróbujcie koniecznie. Przepis z bloga "Di bloguje".
Diana Rusiłowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia indyjska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka (duża)
- 4 garście włoszczyzny mrożonej (można użyć świeżych warzyw)
- 1 słoik sosu śmietankowego Korma Patak's
- odrobina pasty średnio ostrej Tikka Masala
- 1 łyżka oleju
- papryka słodka
- sól
Przepis
- Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą oraz papryką i obsmażyć na odrobinie oleju.
- Następnie należy dodać warzywa.
- Całość wymieszać i smażyć około 3 minut.
- Dodać sos Korma.
- Wszystko razem dokładnie połączyć i dusić około 10 minut na niewielkim ogniu.
- Gotowe danie doprawić pastą oraz ewentualnie odrobiną soli.
- Kurczaka podałam z ryżem i płatkami migdałowymi.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl