Kurczak w sosie korma z warzywami. Szybki i pyszny pomysł na obiad
Kurczak w sosie korma z warzywami to ekspresowe danie idealne na chłodniejsze dni. Jest niezwykle aromatyczne i doskonale rozgrzewa. Spróbujcie koniecznie. Przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka (duża)
- 4 garście włoszczyzny mrożonej (można użyć świeżych warzyw)
- 1 słoik sosu śmietankowego Korma Patak's
- odrobina pasty średnio ostrej Tikka Masala
- 1 łyżka oleju
- papryka słodka
- sól
- Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą oraz papryką i obsmażyć na odrobinie oleju.
- Następnie należy dodać warzywa.
- Całość wymieszać i smażyć około 3 minut.
- Dodać sos Korma.
- Wszystko razem dokładnie połączyć i dusić około 10 minut na niewielkim ogniu.
- Gotowe danie doprawić pastą oraz ewentualnie odrobiną soli.
- Kurczaka podałam z ryżem i płatkami migdałowymi.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze