Kremowa zupa pomidorowa
Zupa pomidorowa najczęściej postaje na bazie niedzielnego rosołu. Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula" ma jednak inną, równie smaczną propozycję. Krem ze świeżych pomidorów to aromatyczna i sycąca zupa. Doskonale smakuje z serowymi grzankami.
Paulina Michalak
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
- Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do cebuli - smażyć razem.
- Następnie dodać rozdrobnionego selera i marchewkę, zalać woda lub rosołem i gotować do miękkości.
- Gdy warzywa będą miękkie, dodać bazylię, zblendować i przyprawić do smaku.
- Podawać z grzanką z serem
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl