Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym. Genialna przekąska
Krążki cebulowe idealnie nadają się na przekąskę. Amerykanie i Brytyjczycy się nimi zajadają. Krążki możemy podać z ulubionym sosem i chrupać do filmu. Świetnie smakują także w towarzystwie burgera czy nuggetsów.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia amerykańska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Robimy ciasto z mleka, jajka i mąki. Doprawiamy. Ciasto powinno być nieco gęstsze niż na zwykłe naleśniki, żeby dobrze obklejało cebulkę.
- Cebulę obieramy i kroimy na około jednocentymetrowe plastry. Środek plastra usuwamy tworząc krążki.
- Rozgrzewamy olej w garnku lub frytkownicy, maczamy krążki dokładnie w cieście i wrzucamy na wrzący olej. Jak zaczną się robić rumiane odwracamy na drugą stronę.
- Po usmażeniu wyjmujemy i układamy na papierowym ręczniku w którego wsiąknie nadmiar tłuszczu.
- Podajemy póki jest ciepłe.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl