Trwa ładowanie...
d3f4i6c
16-07-2013 15:58

Kotlety z piersi kurczaka

Przepis

Szybkie i smaczne kotlety z kurczaka to nieco lżejsza wersja tradycyjnych schabowych. Świetnie smakują z opiekanymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej.

d3f4i6c
3.8
(13 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • pierś z kurczaka
  • słodka papryka
  • przyprawa do grilla
  • jajo
  • bułka tarta
  • tłuszcz
Przepis

Kroję pierś kurczaka na trzy części. Odcinam tzw. polędwiczkę, a pozostałą pierś kroję wzdłuż, żeby powstały dwa cienkie kotlety. Nigdy nie rozbijam piersi kurczaka, bo uważam, że to zbyt delikatne mięso.
Nie solę, nie pieprzę takich kotletów, tylko obficie posypuję słodką papryką i przyprawą do grilla, zostawiam na chwilkę do "przegryzienia". Nie uznaję w panierce mąki, zanurzam więc mięso w rozbełtanym jajku, a potem w bułce tartej i kładę na rozgrzany tłuszcz.

Przepis poleca Izabela Piekielny-Goliasz

Kotlety z piersi kurczaka
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3f4i6c
d3f4i6c
d3f4i6c
d3f4i6c
Więcej tematów
d3f4i6c