Kotlety jajeczne z pieczarkami. Pomysł na szybki obiad
Coraz więcej osób ogranicza jedzenie mięsa. Na szczęście nawet będąc na wegetariańskiej diecie, nie musimy rezygnować z ulubionych kotletów. Możemy je przygotować z warzyw, roślin strączkowych czy jajek. Będą równie smaczne, ale wiele zdrowsze.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Rodzaj diety: |
- Pieczarki myjemy, kroimy drobno i smażymy na maśle przez około 8 min.
- Odsączone z płynu przesypujemy do miski. Gdy przestygną, dodajemy drobno posiekane jajka na twardo, bułkę tartą, szczypior, pietruszkę, majonez, sól i pieprz.
- Na koniec wbijamy 2 jaja i formujemy kotleciki wg uznania, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu.
Przepis dodał użytkownik slodkieslone
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze