Kotlety jajeczne z pieczarkami. Pomysł na szybki obiad
Coraz więcej osób ogranicza jedzenie mięsa. Na szczęście nawet będąc na wegetariańskiej diecie, nie musimy rezygnować z ulubionych kotletów. Możemy je przygotować z warzyw, roślin strączkowych czy jajek. Będą równie smaczne, ale wiele zdrowsze.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Pieczarki myjemy, kroimy drobno i smażymy na maśle przez około 8 min.
- Odsączone z płynu przesypujemy do miski. Gdy przestygną, dodajemy drobno posiekane jajka na twardo, bułkę tartą, szczypior, pietruszkę, majonez, sól i pieprz.
- Na koniec wbijamy 2 jaja i formujemy kotleciki wg uznania, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl