Kotlety drobiowe w kapuście

Nie masz pomysłu na obiad? Koniecznie wypróbuj na drobiowe kotlety w kapuście z dodatkiem papryki konserwowej. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Kotlety drobiowe w kapuścieKotlety drobiowe w kapuście
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 8 liści z kapusty
  • 1 mały słoik papryki konserwowej
  • 8 plastrów sera żółtego
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • sól
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • olej do smażenia

Przepis

  • Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
  • Liście kapusty obgotowuje, usuwam twarde części i rozkładam.
  • Na każdym liściu układam po plastrze mięsa, na mięsie plasterek sera żółtego, pasek papryki konserwowej.
  • Mięso zawijam w liście kapusty.
  • Następnie panieruje w roztrzepanym widelcem jajku, bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja