Kotlety drobiowe w kapuście
Nie masz pomysłu na obiad? Koniecznie wypróbuj na drobiowe kotlety w kapuście z dodatkiem papryki konserwowej. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 8 liści z kapusty
- 1 mały słoik papryki konserwowej
- 8 plastrów sera żółtego
- 1 łyżka przyprawy do kurczaka
- sól
- bułka tarta do panierki
- 2 jajka całe
- olej do smażenia
Przepis
- Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
- Liście kapusty obgotowuje, usuwam twarde części i rozkładam.
- Na każdym liściu układam po plastrze mięsa, na mięsie plasterek sera żółtego, pasek papryki konserwowej.
- Mięso zawijam w liście kapusty.
- Następnie panieruje w roztrzepanym widelcem jajku, bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl