Kotlet devolay. Smaczna propozycja na rodzinny obiad
De volaille, nazywany przez niektórych kotletem po kijowsku jest popularnym daniem. Króluje w restauracjach i na weselach. Przygotowanie go nie jest trudne. Wypróbujcie przepis z bloga "Gotuj ze mną".
Alina Jasińska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Umytą i osuszoną połówkę piersi lekko rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Z masła i ziół suszonych, soku z cytryny, soli, pieprzu i czosnku robimy masło ziołowe.
Przepis
Kawałek masła układamy pośrodku płata piersi i zwijamy w sopel, zaczynając od rogu. Ściśle i dokładnie musi być zawinięty. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż do zrumienienia.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl