Karp wigilijny z warzywami
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia. Jak przygotować tę rybę, by była smaczna i soczysta? Wypróbuj nasz sprawdzony przepis.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Skrop rybę sokiem z cytryny, posyp vegetą, następnie pokrój w plastry. zagotuj bulion. Pokrój warzywa, zalej wywarem, dodaj piwo i ugotuj, następnie przetrzyj. Roztrzep jajko i maczaj w nim rybę, którą następnie obtaczaj w mące z bułką. Usmaż karpia, po czym zalej go sosem warzywnym i duś przez 20 minut. Rozetrzyj masło z czosnkiem. Posmaruj bułkę, usmaż grzanki i podawaj razem z rybą.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl