Kalafiorowa przekąska. Przygotujesz w 20 minut
Taki kalafior jest nie tylko świetną i niskokaloryczną przekąską, ale też doskonałym dodatkiem do sałatek i bazą do past kanapkowych czy zup–kremów. Kalafiora możesz też doprawić niewielką ilością nieaktywnych płatków drożdżowych.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Kalafiora obierz z liści, usuń głąb.
- Pokrój na różyczki, wsyp do naczynia.
- Skrop oliwą i starannie wymieszaj rękami tak, by dobrze rozprowadzić tłuszcz.
- Blachę wyłóż papierem do wypieków.
- Wysyp kalafiora, oprósz wybranymi przyprawami i zapiekaj 20 minut w 200 stopniach.
- Podawaj na gorąco lub po ostudzeniu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl