Trwa ładowanie...

Jak ugotować perfekcyjny kuskus? Prosty i szybki sposób

Kuskus jest produktem lekkostrawnym. Doskonały dla dzieci i osób starszych, które mają wrażliwy przewód pokarmowy. Mamy dla was prosty sposób, jak perfekcyjnie go przygotować.

Jak ugotować perfekcyjny kuskus? Prosty i szybki sposóbŹródło: 123RF
dv0nxor
dv0nxor

Kuskus to produkt, który pochodzi z Afryki Północnej. Na tych terenach do dziś symbolizuje szczęście i bogactwo. Jest lekkostrawny. Znalazł zastosowanie zarówno w potrawach obiadowych, jak i deserowych. Łączy w sobie cechy makaronu i kaszy.

Aby ugotować perfekcyjny kuskus, należy wsypać go do naczynia żaroodpornego. Następnie pokruszyć jedną kostkę bulionową. Zagotować wodę do wrzenia i przelać na kuskus. Wlać odrobinę oliwy z oliwek i wcisnąć połówkę cytryny. Doprawić pieprzem.

W kolejnym kroku należy wymieszać kuskus. Naczynie szczelnie zakryć folią spożywczą i odstawić na 10 minut. W międzyczasie posiekać zioła i ulubione warzywa. Do kuskusu świetnie nadają się czerwona papryka i szczypiorek.

Teraz wystarczy już tylko wymieszać warzywa z kuskusem i doprawić. W ten sposób przygotowany kuskus idealnie nada się na rodzinny obiad.

dv0nxor
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dv0nxor
Więcej tematów