Jajka na miękko w luksusowej wersji. Z tym dodatkiem smakują bosko
Jajka na miękko podane ze świeżym pieczywem i szczypiorkiem to pyszny i prosty pomysł na śniadanie. Wystarczy jednak dodać jeden dodatek, by to zwykłe danie zamieniło się w luksusowy posiłek. Wypróbujcie przepis na jajka na miękko z oliwkowym tatarem. Ten smak was zachwyci!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia hiszpańska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Zagotuj wodę z solą i kilkoma kroplami octu winnego. Gotuj w niej jajka przez 4 minuty. Posiekaj oliwki i wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i świeżo startym pieprzem.
- Pokrój chleb w małe kostki i upraż na patelni na złoty kolor. Skrop octem winnym.
- Jajka ustaw w kieliszkach, zetnij im czubki i włóż do środka po łyżeczce oliwkowego tatara. Posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl