Trwa ładowanie...
d2ih6is
oprac. Katarzyna Gileta

Jajka na miękko w luksusowej wersji. Z tym dodatkiem smakują bosko

Przepis

Jajka na miękko podane ze świeżym pieczywem i szczypiorkiem to pyszny i prosty pomysł na śniadanie. Wystarczy jednak dodać jeden dodatek, by to zwykłe danie zamieniło się w luksusowy posiłek. Wypróbujcie przepis na jajka na miękko z oliwkowym tatarem. Ten smak was zachwyci!

d2ih6is
2.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Rodzaj diety:
Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 4 jajka
  • 6 zielonych hiszpańskich oliwek
  • 6 czarnych hiszpańskich oliwek
  • 1 kromka białego chleba
  • oliwa extra virgin
  • sól i pieprz
  • ocet winny
  • szczypiorek
Przepis
  • Zagotuj wodę z solą i kilkoma kroplami octu winnego. Gotuj w niej jajka przez 4 minuty. Posiekaj oliwki i wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i świeżo startym pieprzem.
  • Pokrój chleb w małe kostki i upraż na patelni na złoty kolor. Skrop octem winnym.
  • Jajka ustaw w kieliszkach, zetnij im czubki i włóż do środka po łyżeczce oliwkowego tatara. Posyp posiekanym szczypiorkiem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajka na miękko w luksusowej wersji. Z tym dodatkiem smakują bosko
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
d2ih6is
Więcej tematów
d2ih6is