To będzie przebój wielkanocnego stołu! Przepis na jajka przepiórcze w galarecie
Zamiast klasycznej mięsnej galarety, możesz przygotować nieco lżejszą wersję tego dania. Przepiórcze jajka z warzywami, zalane delikatną wytrawną galaretką. Zapewniamy, że to będzie przebój wielkanocnego menu. Pycha!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 20 jajek przepiórczych
- 2 szklanki rosołu
- 20 pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki groszku konserwowego
- 3 łyżeczki żelatyny
- łyżka posiekanej natki pietruszki
Przepis
- Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Żelatynę wymieszać z rosołem i zagotować.
- Do małych filiżanek włożyć po 5 połówek jajek, posypać natką, zalać do połowy rosołem i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie włożyć pomidorki, i groszek i zalać reszta wywaru.
- Wstawić do lodówki na 60 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl