Trwa ładowanie...
d3s5516
22-02-2021 12:17

To będzie przebój wielkanocnego stołu! Przepis na jajka przepiórcze w galarecie

Przepis

Zamiast klasycznej mięsnej galarety, możesz przygotować nieco lżejszą wersję tego dania. Przepiórcze jajka z warzywami, zalane delikatną wytrawną galaretką. Zapewniamy, że to będzie przebój wielkanocnego menu. Pycha!

d3s5516
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 20 jajek przepiórczych
  • 2 szklanki rosołu
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki groszku konserwowego
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
Przepis
  • Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na połówki. Żelatynę wymieszać z rosołem i zagotować.
  • Do małych filiżanek włożyć po 5 połówek jajek, posypać natką, zalać do połowy rosołem i wstawić do lodówki na pół godziny. Następnie włożyć pomidorki, i groszek i zalać reszta wywaru.
  • Wstawić do lodówki na 60 minut.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

To będzie przebój wielkanocnego stołu! Przepis na jajka przepiórcze w galarecie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3s5516
d3s5516
d3s5516
d3s5516
Więcej tematów
d3s5516