Jajecznica po góralsku
Sposób na udany poranek? Pożywna i rozgrzewająca jajecznica. Jola Caputa proponuje jajecznicę po góralsku. Wędzony boczek i oscypek zamienią zwykłe danie w prawdziwa kulinarną ucztę.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Boczek pokrój w kosteczkę, przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż. Do podsmażonego boczku dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż jeszcze ok. 2 min. Następnie dodaj pokrojony w kostkę chleb i nadal podsmażaj. Jajka rozkłóć z mlekiem i startym na drobnej tarce oscypkiem. Masę wlej na patelnię, dopraw pieprzem i odrobiną soli. Podsmażaj, mieszając, do momentu ścięcia się jajek.
Więcej przepisów Joli znajdziesz w książce "Od Śniadania do kolacji" oraz na blogu PrzepisyJoli.com
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze