Trwa ładowanie...
d1surm3
10-12-2019 11:33

Jajecznica po góralsku

Przepis

Sposób na udany poranek? Pożywna i rozgrzewająca jajecznica. Jola Caputa proponuje jajecznicę po góralsku. Wędzony boczek i oscypek zamienią zwykłe danie w prawdziwa kulinarną ucztę.

d1surm3
3.4
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Od Śniadania do kolacji. Przepisy Joli
Źródło: Od Śniadania do kolacji. Przepisy Joli
Składniki
  • 150 g wędzonego boczku
  • 1 mały oscypek
  • 2 kromki razowego chleba
  • 1 cebula
  • 8 jajek
  • 2 łyżki mleka
  • sól, świeżo mielony pieprz
Przepis

Boczek pokrój w kosteczkę, przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż. Do podsmażonego boczku dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż jeszcze ok. 2 min. Następnie dodaj pokrojony w kostkę chleb i nadal podsmażaj. Jajka rozkłóć z mlekiem i startym na drobnej tarce oscypkiem. Masę wlej na patelnię, dopraw pieprzem i odrobiną soli. Podsmażaj, mieszając, do momentu ścięcia się jajek.

Więcej przepisów Joli znajdziesz w książce "Od Śniadania do kolacji" oraz na blogu PrzepisyJoli.com

  Przepisy Joli
Źródło: Przepisy Joli
Jajecznica po góralsku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

13
28

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1surm3
d1surm3
d1surm3
d1surm3
Więcej tematów
d1surm3