Jajecznica po góralsku
Sposób na udany poranek? Pożywna i rozgrzewająca jajecznica. Jola Caputa proponuje jajecznicę po góralsku. Wędzony boczek i oscypek zamienią zwykłe danie w prawdziwa kulinarną ucztę.
Jola Caputa
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Boczek pokrój w kosteczkę, przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż. Do podsmażonego boczku dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż jeszcze ok. 2 min. Następnie dodaj pokrojony w kostkę chleb i nadal podsmażaj. Jajka rozkłóć z mlekiem i startym na drobnej tarce oscypkiem. Masę wlej na patelnię, dopraw pieprzem i odrobiną soli. Podsmażaj, mieszając, do momentu ścięcia się jajek.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl