Trwa ładowanie...
d36zi4m
d36zi4m

Jajecznica po góralsku

Przepis

Sposób na udany poranek? Pożywna i rozgrzewająca jajecznica. Jola Caputa proponuje jajecznicę po góralsku. Wędzony boczek i oscypek zamienią zwykłe danie w prawdziwa kulinarną ucztę.

3.4
(5 głosów)
Oceń:
d36zi4m
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Jajecznica po góralsku
Od Śniadania do kolacji. Przepisy Joli
Składniki
  • 150 g wędzonego boczku
  • 1 mały oscypek
  • 2 kromki razowego chleba
  • 1 cebula
  • 8 jajek
  • 2 łyżki mleka
  • sól, świeżo mielony pieprz
Przepis

Boczek pokrój w kosteczkę, przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż. Do podsmażonego boczku dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż jeszcze ok. 2 min. Następnie dodaj pokrojony w kostkę chleb i nadal podsmażaj. Jajka rozkłóć z mlekiem i startym na drobnej tarce oscypkiem. Masę wlej na patelnię, dopraw pieprzem i odrobiną soli. Podsmażaj, mieszając, do momentu ścięcia się jajek.

Więcej przepisów Joli znajdziesz w książce "Od Śniadania do kolacji" oraz na blogu PrzepisyJoli.com

Przepisy Joli
d36zi4m
Jajecznica po góralsku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

13
28
Share
d36zi4m
d36zi4m
d36zi4m
d36zi4m
d36zi4m