Genialna przekąska z trzech składników. Przepis na ciasteczka ziemniaczane
Zostały ci ugotowane ziemniaki z obiadu? Możesz je wykorzystać nie tylko do przygotowania kotletów, placków czy kopytek. Ugotowane ziemniaki to również świetna baza do słonych ciasteczek. Ciasteczka ziemniaczane mogą z powodzeniem zastąpić sklepowe krakersy czy chipsy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: |
- 200 g mąki pszennej
- 200 g masła
- 200 g ugotowanych ziemniaków
Dodatkowo:
- 2 jajka (do posmarowania)
- do posypania sól morska
- kminek
- Z jajek, masła i ziemniaków zagnieść ciasto i dość grubo je rozwałkować.
- Wykrawać okrągłe ciasteczka foremką lub szklaneczką.
- Krążki posmarować jajem, posypać solą i kminkiem i układać na wysmarowanej smalcem blasze.
- Piec w temp 180 C. na złoty kolor.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze