Galaretki inne niż wszystkie
Chcesz uraczyć swoich gości jakąś nietuzinkową, słodką przekąską? Jeśli tak, to mamy dla ciebie świetny pomysł, jak zrealizować ten pomysł. Oto przepis na słodkie co nieco – kolorowe galaretki w cytrusowych skórkach. Jesteśmy pewni, że twoi goście będą zachwyceni!
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Jedyne czego będziesz potrzebować to galaretki o pomarańczowym smaku i kilka pomarańczy. Zacznij od usunięcia miąższu z owoców - przekrój je na połówki i wydrąż środki. Miąższ możesz zjeść od razu lub wykorzystać jako składnik sałatki albo innego deseru. Teraz wystarczy, że galaretkę rozpuścisz w gorącej wodzie w proporcjach podanych na opakowaniu, a następnie przelejesz ją do skórek. Kiedy galaretka ostygnie, wstaw ją do lodówki, a gdy stężeje, pokrój połówki pomarańczowych skórek na ćwiartki.
Możesz także wykorzystać inne owoce cytrusowe i inne smaki galaretek. Np. wybierając limonki możesz stworzyć mini arbuzy – w roli miąższu wystąpi galaretka truskawkowa, a pestki zastąpią nasiona siemienia lnienego.
Świetnym pomysłem jest także przygotowanie galaretek w kilku kolorach i rozmiarach – kup galaretkę agrestową, truskawkową, malinową, cytrynową, pomarańczową, a może nawet niebieską (znajdziesz ją w dyskoncie spożywczym). A teraz wystarczy, że puścisz wodzę wyobraźni i zaszalejesz z kolorami oraz rozmiarami, bo owocowe galaretki możesz przegotować np. w skórkach cytryn lub grejpfrutów.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.