Czosnkowe tofu z brązowym ryżem i porem
Tofu ma wielu wielbicieli. Ten produkt może z powodzeniem zastąpić mięso. Wybierając tofu, warto zwrócić uwagę, by był to ser dobrej jakości. Jak go rozpoznać? Ma stałą, gładką konsystencję. Nie zbija się w grudki i nie rozpada. Można z łatwością go smażyć lub zmiksować na gładką masę i wykorzystać do sosu. Katarzyna proponuje tofu smażone z ryżem i porem. Więcej pyszności znajdziecie na "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia chińska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Kostkę tofu posmaruj pastą z czarnego czosnku i odstaw na godzinę (najlepiej na całą noc). Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pora pokrój i podsmaż na oliwie. Tofu pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż jakieś 10 min. Na koniec dodaj ugotowany ryż, wymieszaj i dopraw do smaku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl