Trwa ładowanie...
dup1oy4
oprac. Katarzyna Gileta
01-03-2022 08:58

Biała kiełbasa nie tylko do barszczu. Przepis na pyszną potrawkę

Przepis

Biała kiełbasa to niedoceniany produkt. Najczęściej sięgamy po nią jedynie w okresie wielkanocnym. Jednak świetnie sprawdzi się również na co dzień. Możemy ja nie tylko dodać do barszczu czy upiec. Wypróbujcie przepis na przepyszną potrawkę z białą kiełbasą i warzywami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

dup1oy4
2.8
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 1 kg białej kiełbasy surowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cukinia
  • 5 ogórków konserwowych
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 300 ml śmietany 30 proc.
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • chili
Przepis
  • Kiełbasę gotuję, następnie po ugotowaniu kroję w plasterki.
  • Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojoną kiełbasę.
  • Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paseczki, dodaję do kiełbasy.
  • Ogórki kroję w kostkę, cukinie obieram, kroję w kostkę, również łączę z kiełbasą.
  • Pod koniec smażenia dodaję przecier pomidorowy, doprawiam pieprzem, solą, chili i wlewam śmietanę, chwilkę gotuję do zagotowania.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Biała kiełbasa nie tylko do barszczu. Przepis na pyszną potrawkę
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
dup1oy4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dup1oy4
dup1oy4
dup1oy4
dup1oy4
Więcej tematów
dup1oy4