Biała kiełbasa nie tylko do barszczu. Przepis na pyszną potrawkę
Biała kiełbasa to niedoceniany produkt. Najczęściej sięgamy po nią jedynie w okresie wielkanocnym. Jednak świetnie sprawdzi się również na co dzień. Możemy ja nie tylko dodać do barszczu czy upiec. Wypróbujcie przepis na przepyszną potrawkę z białą kiełbasą i warzywami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Kiełbasę gotuję, następnie po ugotowaniu kroję w plasterki.
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojoną kiełbasę.
- Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paseczki, dodaję do kiełbasy.
- Ogórki kroję w kostkę, cukinie obieram, kroję w kostkę, również łączę z kiełbasą.
- Pod koniec smażenia dodaję przecier pomidorowy, doprawiam pieprzem, solą, chili i wlewam śmietanę, chwilkę gotuję do zagotowania.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze