Biała kiełbasa nie tylko do barszczu. Przepis na pyszną potrawkę
Przepis
Biała kiełbasa to niedoceniany produkt. Najczęściej sięgamy po nią jedynie w okresie wielkanocnym. Jednak świetnie sprawdzi się również na co dzień. Możemy ja nie tylko dodać do barszczu czy upiec. Wypróbujcie przepis na przepyszną potrawkę z białą kiełbasą i warzywami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
2.8
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Źródło: Adobe Stock
Składniki
Przepis
- Kiełbasę gotuję, następnie po ugotowaniu kroję w plasterki.
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojoną kiełbasę.
- Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paseczki, dodaję do kiełbasy.
- Ogórki kroję w kostkę, cukinie obieram, kroję w kostkę, również łączę z kiełbasą.
- Pod koniec smażenia dodaję przecier pomidorowy, doprawiam pieprzem, solą, chili i wlewam śmietanę, chwilkę gotuję do zagotowania.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Biała kiełbasa nie tylko do barszczu. Przepis na pyszną potrawkę
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
2
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.