Trwa ładowanie...
dbvouus
08-03-2022 09:07

Bezglutenowe wrapy z papieru ryżowego

Przepis

Bezglutenowe wrapy z papieru ryżowego to mega proste danie, które zrobisz w kilka minut. Przede wszystkim jest teraz sezon na warzywa i owoce dzięki temu możecie sami zdecydować co dać do środka. - To dzisiaj moja propozycja, ale jestem pewna że możecie dołożyć również ogórka zielonego lub małosolnego oraz zieloną pietruszkę lub kolendrę czy surowe, podłużne buraki. Wrapy z papieru ryżowego są całkowicie bezglutenowe i robią wrażenie na stole, jeśli chcecie kogoś zaskoczyć - zachęca Daria ładocha.

dbvouus
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
mamalyga.org
Źródło: mamalyga.org
Składniki
  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • marchewka pokrojona w słupki
  • czerwona kapusta pokrojona w słupki
  • 150 g groszku cukrowego
  • papryka czerwona pokrojona w słupki
  • kiełki lucerny
  • kiełki rzodkiewki
  • listki melisy
  • papryczka chili
  • kalarepa pokrojona w słupki o obrana ze skórki
  • rzodkiewka pokrojona w słupki

Składniki sos:

  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • sok z 2 limonek
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżeczka miodu lub więcej
Przepis
  • Wszystkie warzywa umyj i pokrój w słupki. Przygotuj głęboki talerz z zimną wodą. Namaczaj papier ryżowy przez kilka sekund tak, by stał się miękki.
  • Przełóż na deskę i wkładaj do środka dowolną ilość warzyw. Następnie zroluj i zawiń tak, by powstały wrapy na surowo.
  • Czynność powtarzaj do wyczerpania zapasów warzywnych. Wszystkie składniki sosu wymieszaj i podawaj razem z wrapami.
  • Bezglutenowe wrapy na pewno zrobią wrażenie na waszym stole.

Przepis pochodzi z mamalyga.org.

Bezglutenowe wrapy z papieru ryżowego
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
dbvouus

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dbvouus
dbvouus
dbvouus
dbvouus
Więcej tematów
dbvouus