WAŻNE
TERAZ

Znamy pierwszą finalistkę WTA Finals! Rybakina lepsza

Bezglutenowe wrapy z papieru ryżowego

Bezglutenowe wrapy z papieru ryżowego to mega proste danie, które zrobisz w kilka minut. Przede wszystkim jest teraz sezon na warzywa i owoce dzięki temu możecie sami zdecydować co dać do środka. - To dzisiaj moja propozycja, ale jestem pewna że możecie dołożyć również ogórka zielonego lub małosolnego oraz zieloną pietruszkę lub kolendrę czy surowe, podłużne buraki. Wrapy z papieru ryżowego są całkowicie bezglutenowe i robią wrażenie na stole, jeśli chcecie kogoś zaskoczyć - zachęca Daria ładocha.

Bezglutenowe wrapy z papieru ryżowegoBezglutenowe wrapy z papieru ryżowego
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • marchewka pokrojona w słupki
  • czerwona kapusta pokrojona w słupki
  • 150 g groszku cukrowego
  • papryka czerwona pokrojona w słupki
  • kiełki lucerny
  • kiełki rzodkiewki
  • listki melisy
  • papryczka chili
  • kalarepa pokrojona w słupki o obrana ze skórki
  • rzodkiewka pokrojona w słupki

Składniki sos:

  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • sok z 2 limonek
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżeczka miodu lub więcej

Przepis

  • Wszystkie warzywa umyj i pokrój w słupki. Przygotuj głęboki talerz z zimną wodą. Namaczaj papier ryżowy przez kilka sekund tak, by stał się miękki.
  • Przełóż na deskę i wkładaj do środka dowolną ilość warzyw. Następnie zroluj i zawiń tak, by powstały wrapy na surowo.
  • Czynność powtarzaj do wyczerpania zapasów warzywnych. Wszystkie składniki sosu wymieszaj i podawaj razem z wrapami.
  • Bezglutenowe wrapy na pewno zrobią wrażenie na waszym stole.
Wybrane dla Ciebie
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika