511 BAR & RESTAURANT - pozwól się zaskoczyć... smakiem

W Ogrodzieńcu, tuż obok słynnego Zamku, na najwyższym wzniesieniu Jury Krakowsko-Częstochowskiej ulokowana jest Restauracja o niezwykłym designie i walorach kulinarnych. Znajduje się ona w hotelu POZIOM 511 DESIGN HOTEL & SPA, a jest to miejsce gdzie każdy - gość spoza Hotelu jak i ten korzystający z hotelowych usług może spróbować regionalnych smaków w niezwykłym połączeniu z najnowszymi światowymi trendami.

Romantyczna kolacja, rodzinny obiad czy biznesowy lunch? W Skalnym Mieście będą one idealne -  511 BAR & RESTAURANT to miejsce, gdzie spełniają się kulinarne marzenia
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

Co czyni 511 BAR & RESTAURANT tak wyjątkowym miejscem? Bez wątpienia urzeka już sama lokalizacja i wystrój - Restauracja znajduje się w budynku, który został wybudowany w naturalną wapienną skałę. Skalne Miasto, staje się dyskretnym elementem designu, podkreślającym integralność POZIOM 511 z nienaruszonym ekosystemem Jury, i jednocześnie pokazuje symboliczną możliwości łączenia ze sobą form innowacyjnych i tradycyjnych. Kolejnym ważnym dla wszystkich smakoszy aspektem jest fakt, że jest to miejsce stworzone dla osób, które świadomie wybierają walory świeżych, lokalnych produktów i potrafią doceniać trend fine dining. Liczne nagrody, jak choćby zaszczytne miejsce w Żółtym Przewodniku Gault& Millau czy Poziomki przyznawane przez Magdę Gessler dopełniają zbioru zalet Restauracji i serwowanych w niej dań.

Świeże ryby z pobliskich stawów, kozie sery z pobliskiej farmy, chleb z lokalnych piekarni, gęsina czy warzywa dostarczane przez lokalnych rolników gwarantują wyborny smak i aromat potraw. Połączenie tradycyjnych receptur i produktów w nowoczesnym wydaniu sprawia, że serwowane w 511 Bar & Restaurant dania są przyjemne dla podniebienia. Restauracja zaskakuje także bogatą ofertą menu, gdzie oprócz podstawowej są trzy oferty karty degustacyjnej , w nawiązaniu do tradycyjnego menu postnego w bardzo interesującym wydaniu.

“Zależy nam, aby Goście mogli spróbować lokalnych produktów w niebanalnych i innowacyjnych formach, dlatego też przygotowaliśmy wraz z moim zespołem kilka ciekawych propozycji, m.in ofertę postnego menu” mówi Krzysztof Haras, Szef Kuchni 511 BAR & RESTAURANT. "W naszej restauracji każdy gość znajdzie dla siebie smak, który go mile zaskoczy. Menu postne naprawdę nie musi być nudne i powtarzalne. Żurek to tradycyjna potrawa Wielkiego Postu i Wielkanocy, jednak wystarczy odrobina fantazji, by nadać mu nowego charakteru. U nas ma on wyjątkowy smak, a tajemnica tkwi jak zwykle - w szczegółach. Co jest naszym sekretem? cóż, myślę że to zaskoczy niejedną osobę, ale to… wywar z pieczonych na oliwie warzyw. Do tego odrobina redukcji z maślanki, ziemniaczane kluseczki i suszone grzyby z pobliskich lasów dopełniają idealnie smak żurku na własnym zakwasie z żytniej mąki. Wszystko to razem tworzy kombinację smaków, które urzekają naszych gości. W 511 BAR & RESTAURANT każde danie ma własny charakter i odzwierciedla to co u nas najlepsze - świeże produkty, tradycje kulinarne regionu, nowoczesne formy. Każdy kęs to opowiadana smakiem historia”.

W ofercie 511 BAR & RESTAURANT Goście znajdą także wyborne wina, które w przestrzenie Hotelu są nie tylko dodatkiem do podanego posiłku, ale sposobem Gości na relaks, na poszerzanie swojej wiedzy o tradycji sztuki tworzenia i picia tego szlachetnego trunku. Wyselekcjonowane wina m.in. z Nowej Zelandii, Francji, Izraela, Włoch czy Polski zachwycają Gości bukietem smaków i aromatów, idealnie komponując się z serwowanymi daniami.

Romantyczna kolacja, rodzinny obiad czy biznesowy lunch? W Skalnym Mieście będą one idealne - 511 BAR & RESTAURANT to miejsce, gdzie spełniają się kulinarne marzenia.

PRZEPIS SZEFA KUCHNI NA ŻUREK WIELKANOCNY ZNAJDZIECIE TUTAJ

Źródło artykułu: Materiał Partnera

Wybrane dla Ciebie

Polacy nie znają, a jest smaczniejszy niż fasolka szparagowa. Kiedy zobaczysz na straganie, kup bez wahania
Polacy nie znają, a jest smaczniejszy niż fasolka szparagowa. Kiedy zobaczysz na straganie, kup bez wahania
Zamiast wylewać, pijesz wodę po kiszonych ogórkach? Takie mogą być skutki dla organizmu
Zamiast wylewać, pijesz wodę po kiszonych ogórkach? Takie mogą być skutki dla organizmu
Łatwo pomylić ją z pęczakiem. Nieoceniona dla mocnych stawów i trawienia bez problemów
Łatwo pomylić ją z pęczakiem. Nieoceniona dla mocnych stawów i trawienia bez problemów
To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Zamiast wrzucać do zupy, pokrusz i zaparz jak herbatę. Rozrusza leniwe jelita, naoliwi skrzypiące stawy
Zamiast wrzucać do zupy, pokrusz i zaparz jak herbatę. Rozrusza leniwe jelita, naoliwi skrzypiące stawy
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna