511 BAR & RESTAURANT - pozwól się zaskoczyć... smakiem

W Ogrodzieńcu, tuż obok słynnego Zamku, na najwyższym wzniesieniu Jury Krakowsko-Częstochowskiej ulokowana jest Restauracja o niezwykłym designie i walorach kulinarnych. Znajduje się ona w hotelu POZIOM 511 DESIGN HOTEL & SPA, a jest to miejsce gdzie każdy - gość spoza Hotelu jak i ten korzystający z hotelowych usług może spróbować regionalnych smaków w niezwykłym połączeniu z najnowszymi światowymi trendami.

Romantyczna kolacja, rodzinny obiad czy biznesowy lunch? W Skalnym Mieście będą one idealne -  511 BAR & RESTAURANT to miejsce, gdzie spełniają się kulinarne marzenia
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

Co czyni 511 BAR & RESTAURANT tak wyjątkowym miejscem? Bez wątpienia urzeka już sama lokalizacja i wystrój - Restauracja znajduje się w budynku, który został wybudowany w naturalną wapienną skałę. Skalne Miasto, staje się dyskretnym elementem designu, podkreślającym integralność POZIOM 511 z nienaruszonym ekosystemem Jury, i jednocześnie pokazuje symboliczną możliwości łączenia ze sobą form innowacyjnych i tradycyjnych. Kolejnym ważnym dla wszystkich smakoszy aspektem jest fakt, że jest to miejsce stworzone dla osób, które świadomie wybierają walory świeżych, lokalnych produktów i potrafią doceniać trend fine dining. Liczne nagrody, jak choćby zaszczytne miejsce w Żółtym Przewodniku Gault& Millau czy Poziomki przyznawane przez Magdę Gessler dopełniają zbioru zalet Restauracji i serwowanych w niej dań.

Świeże ryby z pobliskich stawów, kozie sery z pobliskiej farmy, chleb z lokalnych piekarni, gęsina czy warzywa dostarczane przez lokalnych rolników gwarantują wyborny smak i aromat potraw. Połączenie tradycyjnych receptur i produktów w nowoczesnym wydaniu sprawia, że serwowane w 511 Bar & Restaurant dania są przyjemne dla podniebienia. Restauracja zaskakuje także bogatą ofertą menu, gdzie oprócz podstawowej są trzy oferty karty degustacyjnej , w nawiązaniu do tradycyjnego menu postnego w bardzo interesującym wydaniu.

“Zależy nam, aby Goście mogli spróbować lokalnych produktów w niebanalnych i innowacyjnych formach, dlatego też przygotowaliśmy wraz z moim zespołem kilka ciekawych propozycji, m.in ofertę postnego menu” mówi Krzysztof Haras, Szef Kuchni 511 BAR & RESTAURANT. "W naszej restauracji każdy gość znajdzie dla siebie smak, który go mile zaskoczy. Menu postne naprawdę nie musi być nudne i powtarzalne. Żurek to tradycyjna potrawa Wielkiego Postu i Wielkanocy, jednak wystarczy odrobina fantazji, by nadać mu nowego charakteru. U nas ma on wyjątkowy smak, a tajemnica tkwi jak zwykle - w szczegółach. Co jest naszym sekretem? cóż, myślę że to zaskoczy niejedną osobę, ale to… wywar z pieczonych na oliwie warzyw. Do tego odrobina redukcji z maślanki, ziemniaczane kluseczki i suszone grzyby z pobliskich lasów dopełniają idealnie smak żurku na własnym zakwasie z żytniej mąki. Wszystko to razem tworzy kombinację smaków, które urzekają naszych gości. W 511 BAR & RESTAURANT każde danie ma własny charakter i odzwierciedla to co u nas najlepsze - świeże produkty, tradycje kulinarne regionu, nowoczesne formy. Każdy kęs to opowiadana smakiem historia”.

W ofercie 511 BAR & RESTAURANT Goście znajdą także wyborne wina, które w przestrzenie Hotelu są nie tylko dodatkiem do podanego posiłku, ale sposobem Gości na relaks, na poszerzanie swojej wiedzy o tradycji sztuki tworzenia i picia tego szlachetnego trunku. Wyselekcjonowane wina m.in. z Nowej Zelandii, Francji, Izraela, Włoch czy Polski zachwycają Gości bukietem smaków i aromatów, idealnie komponując się z serwowanymi daniami.

Romantyczna kolacja, rodzinny obiad czy biznesowy lunch? W Skalnym Mieście będą one idealne - 511 BAR & RESTAURANT to miejsce, gdzie spełniają się kulinarne marzenia.

PRZEPIS SZEFA KUCHNI NA ŻUREK WIELKANOCNY ZNAJDZIECIE TUTAJ

Źródło artykułu: Materiał Partnera

Wybrane dla Ciebie

Ścieram na tarce i dodaję do posiekanego mięsa. Nikt nawet nie pyta o zwykłe kotlety mielone
Ścieram na tarce i dodaję do posiekanego mięsa. Nikt nawet nie pyta o zwykłe kotlety mielone
Serek wiejski czy jogurt grecki? Dietetycy wskazali, po który lepiej sięgać
Serek wiejski czy jogurt grecki? Dietetycy wskazali, po który lepiej sięgać
Polacy chętnie piją wodę z cytryną. O tych negatywnych skutkach mało kto wie
Polacy chętnie piją wodę z cytryną. O tych negatywnych skutkach mało kto wie
Dorzucaj do sałatek i past kanapkowych. Wspomagają trawienie, wzmacniają serce
Dorzucaj do sałatek i past kanapkowych. Wspomagają trawienie, wzmacniają serce
Czy gotowane kolby kukurydzy są faktycznie zdrowe? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy gotowane kolby kukurydzy są faktycznie zdrowe? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Jest śmiertelnie trująca. Chętnych, by spróbować nie brakuje
Jest śmiertelnie trująca. Chętnych, by spróbować nie brakuje
Masz ochotę na słodkie? Twój organizm w ten sposób podnosi alarm
Masz ochotę na słodkie? Twój organizm w ten sposób podnosi alarm
Zbija cukier, reguluje pracę jelit. Wymieszaj z serkiem wiejskim i jedz na zdrowie
Zbija cukier, reguluje pracę jelit. Wymieszaj z serkiem wiejskim i jedz na zdrowie
Ta przyprawa to prawdziwa petarda. Wspiera mózg i poprawia metabolizm
Ta przyprawa to prawdziwa petarda. Wspiera mózg i poprawia metabolizm
Masz w nocy koszmary? Winne są te produkty
Masz w nocy koszmary? Winne są te produkty
Babcia co roku robi zapas na zimę. Ten sok zastępuje pół domowej apteczki
Babcia co roku robi zapas na zimę. Ten sok zastępuje pół domowej apteczki
Wiele osób nie ma świadomości. Wyjaśniamy, czy trzeba obierać pomidory
Wiele osób nie ma świadomości. Wyjaśniamy, czy trzeba obierać pomidory