Trwa ładowanie...

5 sposobów na warzywa korzeniowe

Zima to ich pięć minut. Choć niepozorne i często niedoceniane, odpowiednio potraktowane, zabłysną na kulinarnej scenie. Panie i panowie – przed państwem warzywa korzeniowe.

5 sposobów na warzywa korzenioweŹródło: unsplash.com
d2i97l6
d2i97l6
unsplash.com
Źródło: unsplash.com

Seler nie jest może łatwy w obsłudze, ale ma wielki potencjał. Szczególnie jeśli jego lekko ziemisty smak przełamiemy świeżością natki pietruszki i słodyczą mleczka kokosowego.

unsplash.com
Źródło: unsplash.com

Marchewkowa wersja pękatych klusek kładzionych. Będą dobrze smakować polane sosem serowym lub masłem z chrupiącą szałwią.

d2i97l6
unsplash.com
Źródło: unsplash.com

Babeczki pełne niespodzianek. Nie ma w nich jajek ani mleka, jest za to korzeń pietruszki, limonka i ocet balsamiczny. Kto spróbuje?

unsplash.com
Źródło: unsplash.com

Plasterki buraka na puszystych drożdżowych poduchach. Idealna przekąska na zaspokojenie zaostrzonego zimowego apetytu.

unsplash.com
Źródło: unsplash.com

Największe gwiazdy sezonu zimowego w jednym daniu. Gorące, skąpane w miodzie, doprawione lawendą i rozmarynem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d2i97l6
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2i97l6
Więcej tematów