WP

5 sposobów na warzywa korzeniowe

Zima to ich pięć minut. Choć niepozorne i często niedoceniane, odpowiednio potraktowane, zabłysną na kulinarnej scenie. Panie i panowie – przed państwem warzywa korzeniowe.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Warzywa korzeniowe w roli głównej
Warzywa korzeniowe w roli głównej (unsplash.com)
WP

Krem z selera i białej fasoli z oliwą pietruszkową

unsplash.com
Podziel się

Seler nie jest może łatwy w obsłudze, ale ma wielki potencjał. Szczególnie jeśli jego lekko ziemisty smak przełamiemy świeżością natki pietruszki i słodyczą mleczka kokosowego.

WP

Kluseczki marchewkowe

unsplash.com
Podziel się

Marchewkowa wersja pękatych klusek kładzionych. Będą dobrze smakować polane sosem serowym lub masłem z chrupiącą szałwią.

Babeczki pietruszkowe

WP
unsplash.com
Podziel się

Babeczki pełne niespodzianek. Nie ma w nich jajek ani mleka, jest za to korzeń pietruszki, limonka i ocet balsamiczny. Kto spróbuje?

Chlebki z burakiem

unsplash.com
Podziel się
WP

Plasterki buraka na puszystych drożdżowych poduchach. Idealna przekąska na zaspokojenie zaostrzonego zimowego apetytu.

Pieczone warzywa z leśnymi ziołami

unsplash.com
Podziel się

Największe gwiazdy sezonu zimowego w jednym daniu. Gorące, skąpane w miodzie, doprawione lawendą i rozmarynem.

WP

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Polub WP Kuchnia
WP
WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.
WP