5 sposobów na warzywa korzeniowe
Zima to ich pięć minut. Choć niepozorne i często niedoceniane, odpowiednio potraktowane, zabłysną na kulinarnej scenie. Panie i panowie – przed państwem warzywa korzeniowe.
Seler nie jest może łatwy w obsłudze, ale ma wielki potencjał. Szczególnie jeśli jego lekko ziemisty smak przełamiemy świeżością natki pietruszki i słodyczą mleczka kokosowego.
Marchewkowa wersja pękatych klusek kładzionych. Będą dobrze smakować polane sosem serowym lub masłem z chrupiącą szałwią.
Babeczki pełne niespodzianek. Nie ma w nich jajek ani mleka, jest za to korzeń pietruszki, limonka i ocet balsamiczny. Kto spróbuje?
Plasterki buraka na puszystych drożdżowych poduchach. Idealna przekąska na zaspokojenie zaostrzonego zimowego apetytu.
Największe gwiazdy sezonu zimowego w jednym daniu. Gorące, skąpane w miodzie, doprawione lawendą i rozmarynem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl