BABECZKI
- Ciasto:
- 300 g mąki
- 150 g margaryny
- 100 g cukru
- 3 żółtka
- 2 łyżki śmietany
- szczypta soli
- Ponadto:
- śmietana kremówka 30%
- owoce do dekoracji
- galaretka
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na cienki placek. Wykroić foremkami na babeczki krążki i wylepić dno oraz ścianki foremek. Piec w temperaturze 180-200 C, aż się zrumienią. Babeczki wyjąć, lekko schłodzić i ostrożnie wyjąć z foremek.
Krem: z kremówki ubić śmietanę (dodać śmietan-fix).
Babeczki napełnić kremem, udekorować owocami oraz tężejącą galaretką.
Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka
Podziel się opinią
Komentarze