Tosty z domowym pesto
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- 4 plasterki sera do zapiekania
- 8 kromek chleba razowego tostowego
- domowe pesto:
- 1 ząbek czosnku
- pęczek pietruszki
- pęczek bazylii
- garść pestek słonecznika
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 70 g startego parmezanu
Czosnek wyciskamy, pietruszkę i bazylię szatkujemy, a pestki delikatnie prażymy na suchej patelni. Następnie wszystko wrzucamy do blendera, dolewamy oliwę i miksujemy. Do zmiksowanej pasty dodajemy starty parmezan i całość dokładnie mieszamy. Kromkę chleba smarujemy warstwą zielonego pesto. Nakładamy plasterek sera i przykrywamy drugą kromką. Opiekamy w tosterze aż tosty się przyrumienią.
Przepis poleca Monika Mrozowska
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze