Smażalnie ryb - dobre miejsce na obiad?
Rybka na wakacje
Urlop to okazja do zmiany naszego menu. Odwiedzając różne zakątki Polski i świata zazwyczaj próbujemy czegoś nowego, a domowe obiadki zastępujemy potrawami charakterystycznymi dla danego regionu. Tak więc trudno sobie wyobrazić np. wakacje nad morzem bez świeżej smażonej rybki. Czy jednak to, co znajdziemy w nadmorskich restauracjach i smażalniach rzeczywiście pochodzi z Bałtyku? Jak zapewnić sobie świeżą rybę na talerzu, a nie odmrażany zeszłoroczny filet? Oto kilka podpowiedzi.
Urlop to okazja do zmiany naszego menu. Odwiedzając różne zakątki Polski i świata zazwyczaj próbujemy czegoś nowego, a domowe obiadki zastępujemy potrawami charakterystycznymi dla danego regionu. Tak więc trudno sobie wyobrazić np. wakacje nad morzem bez świeżej smażonej rybki. Czy jednak to, co znajdziemy w nadmorskich restauracjach i smażalniach rzeczywiście pochodzi z Bałtyku? Jak zapewnić sobie świeżą rybę na talerzu, a nie odmrażany zeszłoroczny filet? Oto kilka podpowiedzi.