Miodowo-jogurtowe magdalenki
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu
- 4 łyżki cukru
- 40 g jogurtu naturalnego
- szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 70 g roztopionego masła
- cukier puder do dekoracji
Jajko ubić za pomocą trzepaczki lub miksera. Dodać miód oraz cukier, dokładnie wymieszać. Następnie wlać jogurt naturalny i ponownie zamieszać. Dodać przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopione, przestudzone masło. Mieszać aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
Ciasto nakładać do foremek do magdalenek za pomocą łyżeczki. Piec przez ok. 12 min, aż ładnie się zarumienią. Gotowe ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Podziel się opinią
Komentarze