Trwa ładowanie...
d1jz0wn
11-02-2015 16:07

Miodowo-jogurtowe magdalenki

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1jz0wn
Składniki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka miodu
  • 4 łyżki cukru
  • 40 g jogurtu naturalnego
  • szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70 g roztopionego masła
  • cukier puder do dekoracji
Przepis

Jajko ubić za pomocą trzepaczki lub miksera. Dodać miód oraz cukier, dokładnie wymieszać. Następnie wlać jogurt naturalny i ponownie zamieszać. Dodać przesianą mąkę razem z proszkiem do pieczenia i na koniec roztopione, przestudzone masło. Mieszać aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.

Ciasto nakładać do foremek do magdalenek za pomocą łyżeczki. Piec przez ok. 12 min, aż ładnie się zarumienią. Gotowe ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1jz0wn
d1jz0wn
d1jz0wn
Więcej tematów
d1jz0wn

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj