Jajka zapiekane z fetą i pomidorami
Jajka zapiekane z fetą i pomidorami to świetny pomysł na wiosenne śniadanie. Przygotowuje się je łatwo i szybko, mogą także znaleźć się na wielkanocnym stole. Możesz je także doprawić i udekorować według uznania. Tak, aby każdy domownik był zadowolony.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- 5 ząbki czosnku
- 1/2 łyżki suszonego oregano
- 1/2 łyżki suszonej bazylii
- 5 pomidorów
- 2 kromki wiejskiego chleba
- 6 jajek
- 1 kostka sera feta
- 1 łyżeczka cukru
- sól, pieprz
1. Na głębokiej patelni smażymy na oliwie czosnek z oregano i bazylią.
2. Wrzucamy pomidory i smażymy przez dwie minuty.
3. Przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
4. Wbijamy jajka.
5. Na wierzchu rozkładamy ser feta.
6. Patelnię wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni C) na około 5 minut.
7. Podajemy z wiejskim chlebem.
Smacznego!
Przepis poleca "Księgowa w kuchni"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze