Duszone warzywa z patelni
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 1 cebula
- 1 marchew
- 200 g cukinii
- 150 g pieczarek
- 200 g brokułów
- 200 g kalafiora
- 3 łyżki oleju do smażenia
- pół szklanki bulionu
Pokrój cebulę, marchew, pieczarki i cukinie na średnio grube plasterki. Kalafior i brokuł podziel na mniejsze różyczki. Podsmaż na patelni cebulę wraz z pieczarkami. Dodaj wcześniej przygotowane warzywa i smaż do czasu, aż staną się miękkie. Dolej bulion i dobrze wymieszaj. Duś przez 3 minuty.
Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze