Zupa pieczarkowa z makaronem
Nie ma nic lepszego niż miska gęstej, aromatycznej zupy pieczarkowej w chłodne popołudnie. Z mnóstwem pieczarek, makaronem, świeżą i pachnącą natką pietruszki. Można jeść codziennie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.
- Następnie dodać pieczarki i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem (może być z kostki rosołowej).
- Dodać makaron, szczyptę vegety i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę.
- Na koniec dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawić.
- Podawać na gorąco.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl