Zupa krem ze szczawiu
Klasyczny polski przepis w nowym wydaniu. Kremowa zupa szczawiowa z dodatkiem awokado.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Szczaw dokładnie umyć, usunąć ogonki.
- Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodać szczaw. Dusić przez 5 minut, a następnie zmiksować wraz z miąższem z awokado.
- Zalać gorącym bulionem i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut.
- Zdjąć z ognia i lekko wystudzić.
- Śmietanę posolić, rozmieszać z łyżką gorącej zupy. Stopniowo dodawać do zupy.
- Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze