Zupa czosnkowa. Najlepiej smakuje z grzankami
Warto wprowadzić do swojego jesiennego menu zupę czosnkową. Jest niezwykle aromatyczna, świetnie rozgrzewa i syci. Pamiętajmy też o tym, że czosnek to naturalny antybiotyk, więc nie może go zabraknąć w diecie, szczególnie teraz, kiedy jesteśmy narażeni na liczne infekcje.
Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Posiekaj cebulę i rozgnieć czosnek, a następnie zeszklij na rozgrzanej patelni z masłem.
- Dodaj go garnka z bulionem i pokrojonymi w drobną kostkę ziemniakami.
- Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową wedle uznania.
- Gotuj przez około 25-30 minut, aż ziemniaki zrobią się miękkie.
- W tym czasie przygotuj aromatyczną grzankę na grillu lub klarowanym maśle. Na koniec zagęść śmietaną i zmiksuj na gładki krem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl