Zrazy wołowe z musztardą i boczkiem. Przepis krok po kroku

Domowe zrazy wołowe z musztardą i boczkiem mogą stać się twoim popisowym daniem. Soczyste i miękkie rolady najlepiej smakują z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub buraczkami. Palce lizać!

Zrazy wołowe z musztardą i boczkiem. Przepis krok po krokuZrazy wołowe z musztardą i boczkiem. Przepis krok po kroku
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 4 podłużne płaty mięsa wołowego, najlepiej z udźca
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • musztarda
  • 2 grube plastry wędzonego boczku
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przepis

  • Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Ogórek, cebulę i boczek kroimy na grubą zapałkę. Płaty mięsa smarujemy z jednej strony cienką warstwą musztardy, układamy na nich ogórek, cebulę i boczek, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Zawijamy krótszym brzegiem tak formując mięso, żeby nadzienie rolady nie wypadało, a następnie owijamy grubą białą nicią.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim rolady. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i przekładamy do niego rolady.
  • Pieczemy do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja