Zrazy wołowe z musztardą i boczkiem. Przepis krok po kroku
Domowe zrazy wołowe z musztardą i boczkiem mogą stać się twoim popisowym daniem. Soczyste i miękkie rolady najlepiej smakują z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub buraczkami. Palce lizać!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Ogórek, cebulę i boczek kroimy na grubą zapałkę. Płaty mięsa smarujemy z jednej strony cienką warstwą musztardy, układamy na nich ogórek, cebulę i boczek, doprawiamy solą i pieprzem.
- Zawijamy krótszym brzegiem tak formując mięso, żeby nadzienie rolady nie wypadało, a następnie owijamy grubą białą nicią.
- Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim rolady. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i przekładamy do niego rolady.
- Pieczemy do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl