Żółta sałatka na wielkanocny stół. Ekspresowa i tania
Szybka sałatka, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta. Składniki bez trudu znajdziecie w najbliższym sklepie spożywczym.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Ananasa pokroić na małe kawałki.
- Ogórki i jajka ugotowane na twardo też drobno pokroić.
- Ser żółty zetrzeć na tartce albo pokroić w kostkę.
- Na koniec dodać majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl