Zajączki wielkanocne z jajka
Zajączki z jajek z pewnością przypadną do gustu dzieciom. Ale nie tylko, ta urocza dekoracja będzie ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Z jajek możemy również przygotować myszki czy kurczaczki,
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać z skorupki.
- Pięć jajek przeznaczyć na zajączki, a z szóstego z białka wyciąć uszka. Małym nożykiem naciąć jajko na górze i umieścić tam uszka. Oczka zrobić z ziela angielskiego, nosek z połówki grochu, a wąsiki z małych kawałków szczypiorku, robiąc najpierw małą dziurkę wykałaczką.
- Talerz udekorować listkami sałaty, bazylii i rozłożyć zajączki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl