Wilgotne i pyszne ciacho z gruszkami. Prosty przepis
Ten przepis warto znać. Szybkie i bardzo proste ciacho z gruszkami (można też użyć jabłek). Pięknie pachnie, jest wilgotne i słodkie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Do rondelka przekładam masło, wlewam wodę, wsypuje cukier oraz kakao i gotuję do chwili rozpuszczenia się masła, następnie studzę.
- Do miski wsypuję mąkę, jajka ubijam mikserem i łączę z mąką. Dodaję ostudzone masło z kakao i dokładnie mieszam.
- Gruszki myję, obieram, kroję w plasterki małe. Przekładam do ciasta i mieszam delikatnie łyżką.
- Formę wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto i piekę w rozgrzanym piekarniku w 180 st. C przez 40 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl