Trwa ładowanie...

Tarta ze smażonymi rzodkiewkami

Rzodkiewki na ciepło smakują obłędnie.

d19q0lb
d19q0lb

W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka programu "MasterChef", Anna Starmach, przygotowała potrawy z polskich warzyw sezonowych. Na stole pojawiły się: sałatka z rzodkiewką i łososiem, szczypiorkowa pasta jajeczna oraz tarta rzodkiewkowa. Rzodkiewka podana na ciepło smakuje obłędnie. Spróbujcie koniecznie.

TARTA RZODKIEWKOWA

Składniki:
300 g kruchego ciasta
400 g białego sera (zmielonego)
100 ml kwaśnej śmietany
Pęczek szczypiorku
2 pęczki rzodkiewek
200 g pomidorków koktajlowych
2 łyżki masła

Przygotowanie:
Ciasto rozwałkuj, przełóż do formy na tartę, piecz 40 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu ostudź na kratce. Ser biały wymieszaj ze śmietaną, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Rzodkiewki podsmaż na maśle, dodaj pomidorki, dopraw do smaku, ostudź. Serem wysmaruj spód ciasta, dodaj rzodkiewki i pomidorki.

Są zdrowe i mniej kaloryczne niż czekolada

d19q0lb
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d19q0lb
Więcej tematów