W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka programu "MasterChef", Anna Starmach, przygotowała potrawy z polskich warzyw sezonowych. Na stole pojawiły się: sałatka z rzodkiewką i łososiem, szczypiorkowa pasta jajeczna oraz tarta rzodkiewkowa. Rzodkiewka podana na ciepło smakuje obłędnie. Spróbujcie koniecznie.
TARTA RZODKIEWKOWA
Składniki:
300 g kruchego ciasta
400 g białego sera (zmielonego)
100 ml kwaśnej śmietany
Pęczek szczypiorku
2 pęczki rzodkiewek
200 g pomidorków koktajlowych
2 łyżki masła
Przygotowanie:
Ciasto rozwałkuj, przełóż do formy na tartę, piecz 40 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu ostudź na kratce. Ser biały wymieszaj ze śmietaną, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Rzodkiewki podsmaż na maśle, dodaj pomidorki, dopraw do smaku, ostudź. Serem wysmaruj spód ciasta, dodaj rzodkiewki i pomidorki.
href="http://kuchnia.wp.pl/#dziejesienazywo:-sa-zdrowe-i-mniej-kaloryczne-niz-czekolada-6054906688778881a"> Są zdrowe i mniej kaloryczne niż czekolada