Trwa ładowanie...

Takiego tatara jeszcze nie jadłeś. Gotowy w 15 minut

Robert Biedroń wraz z Magdą Gessler zaprezentowali potrawy, w których mięso zastąpili warzywami.

d16itnk
d16itnk

Niedawno na fanpage'u Roberta Biedronia pojawiło się hasło "Bób, humus, włoszczyzna", które jest parafrazą patriotycznego "Bóg, Honor, Ojczyzna". Nie oceniamy, czy wpis prezydenta Słupska był w jakikolwiek sposób kontrowersyjny, natomiast to dobra okazja, by zaprezentować kuchnię bezmięsną. Robert Biedroń wraz z Magdą Gessler zaprezentowali potrawy, w których mięso zastąpili warzywami. W menu pojawiło się m.in. gazpacho, tatar z suszonych pomidorów i pieczonej papryki czy kanapki z tofu.

Na uwagę zasługuje zwłaszcza tatar, którego przygotowanie zajmie tylko 15 minut. Kinga Rusin oceniła go jako przepyszny. Spodziewaliście się, że można przygotować to klasyczną polską przystawkę bez grama mięsa?

Składniki:
12 pomidorów, które upieczemy
4 cebule szalotki
2 ząbki czosnku
po łyżce sosu sojowego i musztardy
1/2 łyżeczki cukru
oliwa
sól, pieprz, świeża bazylia lub szczypiorek

d16itnk
d16itnk
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d16itnk
Więcej tematów