Takiego tatara jeszcze nie jadłeś. Gotowy w 15 minut
Robert Biedroń wraz z Magdą Gessler zaprezentowali potrawy, w których mięso zastąpili warzywami.
Niedawno na fanpage'u Roberta Biedronia pojawiło się hasło "Bób, humus, włoszczyzna", które jest parafrazą patriotycznego "Bóg, Honor, Ojczyzna". Nie oceniamy, czy wpis prezydenta Słupska był w jakikolwiek sposób kontrowersyjny, natomiast to dobra okazja, by zaprezentować kuchnię bezmięsną. Robert Biedroń wraz z Magdą Gessler zaprezentowali potrawy, w których mięso zastąpili warzywami. W menu pojawiło się m.in. gazpacho, tatar z suszonych pomidorów i pieczonej papryki czy kanapki z tofu.
Na uwagę zasługuje zwłaszcza tatar, którego przygotowanie zajmie tylko 15 minut. Kinga Rusin oceniła go jako przepyszny. Spodziewaliście się, że można przygotować to klasyczną polską przystawkę bez grama mięsa?
Składniki:
12 pomidorów, które upieczemy
4 cebule szalotki
2 ząbki czosnku
po łyżce sosu sojowego i musztardy
1/2 łyżeczki cukru
oliwa
sól, pieprz, świeża bazylia lub szczypiorek