Szybkie pączki z pięciu składników. Bez drożdży i wyrabiania ciasta
Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu pączki z serków homogenizowanych. Ciasto nie wymaga wyrastania ani wyrabiania. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki łyżką i smażyć je w rozgrzanym oleju. Pyszna słodka przekąska nie tylko na Tłusty Czwartek. Jak ją przygotować? Przepis znajdziecie poniżej.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Karnawał
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Wszystkie składniki umieść w dużej misce i wymieszaj łyżką.
- W garnku o grubym dnie rozgrzej olej.łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż, aż pączki nabiorą apetycznego złocisto-brązowego koloru.
- Po usmażeniu wyławiaj je łyżką cedzakową i odkładaj na talerzy wyłożony ręcznikiem papierowym.
- Przed podaniem polukruj lub posyp cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl