Trwa ładowanie...
d29saud
Sznycle jak u babci – cielęco-wieprzowe z chrupiącą skórką podaj jak polski obiad
kotlet
Sebastian Lubera
Dzisiaj, 12 maja 2025, 15:36

Sznycle jak u babci – cielęco-wieprzowe z chrupiącą skórką podaj jak polski obiad

Sznycle cielęco-wieprzowe to klasyczne, delikatne kotlety z mieszanki łopatki cielęcej i wieprzowej, idealne na codzienny obiad i rodzinne spotkania. Mięso połączone z jajkiem, namoczoną bułką i cebulą tworzy soczystą i aromatyczną masę, którą formuje się w kotlety i smaży na maśle, a następnie dopieka w piekarniku przez 8–10 minut w temperaturze 180°C. Dzięki tej metodzie kotlety pozostają miękkie w środku i lekko chrupiące na zewnątrz. Przygotowanie całego dania zajmuje około 40 minut.
d29saud
d29saud
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj