Stir fry - sposób na pyszne i wartościowe potrawy
Szybko i pysznie
Stir-fry oznacza podsmażanie warzyw przez krótki czas w małej ilości tłuszczu na dość dużym ogniu. To doskonała metoda gotowania pozwalająca zachować jędrność i smak produktów.
Stir fry oznacza podsmażanie warzyw przez krótki czas w małej ilości tłuszczu na dość dużym ogniu. To doskonała metoda gotowania pozwalająca zachować jędrność i smak produktów. Najlepszy do takiego smażenia będzie wok, w którym sprawnie przygotujesz smaczną potrawę. W ten sposób można poddać obróbce termicznej warzywa, mięsa, owoce morza lub tofu w wersji wegańskiej.
- Pozwala zaoszczędzić czas i główną zaletą stir fry jest fakt, że w ten sposób przygotujemy obiad w dosłownie kilka minut. Grunt to pokrojenie i ułożenie produktów wcześniej, w takiej wersji, w jakiej kolejno będą lądować w garnku - radzi japonistka i restauratorka Alicja Than.
Oto zalety stir fry i proste przepisy.