Sos musztardowo-miodowy
Sos musztardowo-miodowy jest bardzo aromatyczny i wyrazisty. Ma charakterystyczny słodko-ostry smak. Świetnie dopełni sałatki, można go również do podać do grillowanych czy pieczonych mięs. Przygotowanie go zajmie ci kilka minut.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Sosy
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Miód należy wymieszać musztardą i solą.
- Sok z cytryny wymieszać 2 łyżkami wody mineralnej.
- Wszystkie składniki umieść w słoiczku, wlać 2 łyżki przegotowanej wody.
- Zakręcić słoik i potrząsać nim energicznie, aż do połączenia wszystkich składników. Gotowy sos powinien mieć jednolitą konsystencję.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl