Trwa ładowanie...
daljocc
06-11-2020 13:02

Sos do domowej zapiekanki. Jeszcze smaczniejszy niż z budki

Przepis

W chlebaku zalegają reszki czerstwego pieczywa? Nie wyrzucaj! Możesz przygotować przepyszne zapiekanki na podwieczorek lub kolację. Na wierzchu ułóż ulubione składniki. Na wierzch solidna porcja tartego sera i do piekarnika. Zwieńczeniem domowych zapiekanek będzie doskonały aromatyczny sos. Jak go zrobić?

daljocc
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 3 ząbki czosnku
  • duży kubek śmietany 18 proc.
  • 1 serek kanapkowy (np. "Bieluch")
  • majeranek
  • tymianek
  • cząber
  • oregano
  • szczypta cukru
  • sól, pieprz
Przepis
  • Śmietanę dokładnie wymieszaj z serkiem.
  • Czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
  • Składniki przełóż do miseczki, dodaj przyprawy, wymieszaj i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny, by smaki się "przegryzły".
  • Gotowym sosem polej zapiekanki.

*Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sos do domowej zapiekanki. Jeszcze smaczniejszy niż z budki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
daljocc
daljocc
daljocc
daljocc
Więcej tematów
daljocc