Sos do domowej zapiekanki. Jeszcze smaczniejszy niż z budki
W chlebaku zalegają reszki czerstwego pieczywa? Nie wyrzucaj! Możesz przygotować przepyszne zapiekanki na podwieczorek lub kolację. Na wierzchu ułóż ulubione składniki. Na wierzch solidna porcja tartego sera i do piekarnika. Zwieńczeniem domowych zapiekanek będzie doskonały aromatyczny sos. Jak go zrobić?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Śmietanę dokładnie wymieszaj z serkiem.
- Czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
- Składniki przełóż do miseczki, dodaj przyprawy, wymieszaj i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny, by smaki się "przegryzły".
- Gotowym sosem polej zapiekanki.
*Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania |
Podziel się opinią
Komentarze