Trwa ładowanie...
d3y4qj5
d3y4qj5

Soczewicowa pasta kanapkowa

Przepis

Kiedy po raz pierwszy usłyszałam o tym, że pasta zsoczewicy może zastąpić masło, ser, wędlinę czy inne tradycyjne dodatki do kanapek, byłam bardzo zdziwiona. A jednak jest to bardzo dobre połączenie. Spróbujcie sami.

3.9
(18 głosów)
Oceń:
d3y4qj5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Soczewicowa pasta kanapkowa
123
Składniki
  • 1/2 puszki soczewicy Bonduelle
  • 4 suszone pomidory (odsączone z oleju)
  • 2 gałązki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Soczewicę odsączamy z zalewy, przesypujemy do blendera. Dodajemy suszone pomidory i pietruszkę. Miksujemy składniki na gładką masę, solimy i pieprzymy według uznania. Jeśli masa jest zbyt sucha, możemy dodać do niej nieco oliwy lub oleju z suszonych pomidorów.
Pastę podajemy do chleba.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Soczewicowa pasta kanapkowa
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3y4qj5

Podziel się opinią

Share
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5
d3y4qj5