Trwa ładowanie...
d2uv003
d2uv003

Soczewicowa pasta kanapkowa

Przepis

Kiedy po raz pierwszy usłyszałam o tym, że pasta zsoczewicy może zastąpić masło, ser, wędlinę czy inne tradycyjne dodatki do kanapek, byłam bardzo zdziwiona. A jednak jest to bardzo dobre połączenie. Spróbujcie sami.

3.9
(18 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Soczewicowa pasta kanapkowa
123
Składniki
  • 1/2 puszki soczewicy Bonduelle
  • 4 suszone pomidory (odsączone z oleju)
  • 2 gałązki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

Soczewicę odsączamy z zalewy, przesypujemy do blendera. Dodajemy suszone pomidory i pietruszkę. Miksujemy składniki na gładką masę, solimy i pieprzymy według uznania. Jeśli masa jest zbyt sucha, możemy dodać do niej nieco oliwy lub oleju z suszonych pomidorów.
Pastę podajemy do chleba.

Przepis dodał użytkownik Bonduelle

Soczewicowa pasta kanapkowa
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2uv003
d2uv003
d2uv003
d2uv003
d2uv003