Soczewicowa pasta kanapkowa
Kiedy po raz pierwszy usłyszałam o tym, że pasta zsoczewicy może zastąpić masło, ser, wędlinę czy inne tradycyjne dodatki do kanapek, byłam bardzo zdziwiona. A jednak jest to bardzo dobre połączenie. Spróbujcie sami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- 1/2 puszki soczewicy Bonduelle
- 4 suszone pomidory (odsączone z oleju)
- 2 gałązki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Soczewicę odsączamy z zalewy, przesypujemy do blendera. Dodajemy suszone pomidory i pietruszkę. Miksujemy składniki na gładką masę, solimy i pieprzymy według uznania. Jeśli masa jest zbyt sucha, możemy dodać do niej nieco oliwy lub oleju z suszonych pomidorów.
Pastę podajemy do chleba.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze